Non Vocational Teacher in Physics (Senior) Question and Answer Key

 PROVISIONAL ANSWER KEY
Question Paper Code: 61/2022/OL
Category Code: 267/2021
Exam: Non Vocational Teacher in Physics (Senior)
Date of Test 07-08-2022
Department Kerala Vocational Higher Secondary Education
Alphacode A

Question1:-In the case of a simple pendulum with a rigid support, the constraint is
A:-holonomic only
B:-rhenomic only
C:-both rhenomic and holonomic
D:-both scleronomic and holonomic
Answer:- Option-D

Question2:-Two particles of masses 𝑀1 and 𝑀2 are connected by a light inextensible string and hang over a fixed circular cylinder of radius 5 cm, the axis of which is horizontal. If the system is in equilibrium and 𝑀1 = 200g, what will be the value of 𝑀2

 


 






A:-108 g
B:-151 g
C:-173 g
D:-230 g
Answer:- Option-C

 


 Answer:- Option-D
 

Question4:-If 𝑅e and 𝑅m respectively represents the orbital radii of Earth and Mars, the ratio of orbital velocity of Mars to that of Earth around the Sun is
        

 


 

 

 

 
Answer:- Option-C

Question5:-The angular speed of a partical moving under the action of a central force varies
A:-inversely as the distance from the the origin to the particle
B:-inversely as the square of the distance from the origin to the particle
C:-directly as the distance from the origin to the particle
D:-directly as the square of the distance from the origin to the particle
 Answer:- Option-B
 

A:-𝐸1 =∈ and𝐸2 =∈
B:-𝐸1 =∈ and𝐸2 =-∈
C:-𝐸1 =2 ∈ and𝐸2 =-∈
D:-𝐸1 =∈ and𝐸2 =-2 ∈

Answer:- Option-B
 


 

 

 

 





 Answer:- Option-C

Question8:-Which among the following statements are correct?
(i) The eigen values of a Hermitian operator are real
(ii) Eigenfunctions belonging to distinct eigenvalues of a Hermitian operator are orthogonal
(iii) The set of all eigenvectors of a bounded Hermitian operator forms a complete set
(iv) All Hermitian operators represent observables
A:-Only (i) and (ii) are correct
B:-Only (i), (ii) and (iii) are correct
C:-Only (i), (ii) and (iv) are correct
D:-All statements are correct
Answer:- Option-B


 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Answer : Option C
 

Question10:-Which among the following statements on Klein-Gordon equation are correct?
(i)  It has nothing to say about the spin of the particle
(ii)  It can give negative energy solutions
(iii) It describes a system of arbitrary number of particles and their antiparticle by treating ψ as an operator function
A:-Statements (i) and (ii) are correct
B:-Statements (i) and (iii) are correct
C:-Statements (ii) and (iii) are correct
D:-All the statements are correct
Answer:- Option-D

Question11:-Assume that an atomic electron with orbital angular momentum quantum number l=3 is placed in a magnetic field of 3T is applied along in the z-direction. The separation between the energy levels is _______________ (Take bohr magneton = 10−23 SI units)

 


 

 

 

 

Answer:- Option-C

Question12:-The operational amplifier 741C has a slew rate of 15 V/𝜇s. What is the power bandwidth for a peak output voltage of 200 𝑚𝑉
A:-240 kHz
B:-3 MHz
C:-12MHz
D:-26 MHz
Answer:- Option-C

Question13:-In a gallium arsenide LED, ____________ of the photons incident from the GaAs on the GaAs-air interface are reflected back in to the semiconductor. Refractive index of GaAs (at a wavelength 700 nm)= 3.50
A:-6%
B:-15%
C:-31%
D:-48%
Answer:- Option-C

Question14:-The rate of change of output voltage of an op-amp integrator, in response to a step input is set by
A:-RC time constant
B:-the current through the capacitor
C:-the amplitude of the step output
D:-all the above
Answer:- Option-D

 


 

 

 

 

 

 

Answer:- Option-B

Question16:-The antenna current of an AM transmitter is 10 A when only the carrier is sent. If the transmitter current increases to 10.87 A on modulation with a single sine wave, what will be the percentage modulation?
A:-13%
B:-36%
C:-60%
D:-87%
Answer:- Option-C

Question17:-An amplifier with resistive negative feedback has two left half plane poles in its open loop transfer function. The amplifier
A:-will be stable for all frequencies
B:-may be unstable depending on the feedback factor
C:-will always be unstable at high frequencies
D:-will oscillate at low frequencies
Answer:- Option-A
 

Question18:-Which of the following is not true for Hermite polynomials? 


 

 

A:-Only statement (i)
B:-Only statement (ii)
C:-Only Statement (iii)
D:-None of the statement is wrong
Answer:- Option-C




A:-Convergent
B:-Divergent
C:-A positive term series
D:-None of these
Answer:- Option-A

 

Answer:- Option-A 



Answer:- Option-D

Question22:-If p is a positive integer, which one of the following represents Bessel function of the first kind of order p?
     


 

 

 

 

 

 

 


Answer:- Option-B


Question23:-How many hardware interrupts are available in an 8085 microprocessor?
A:-2
B:-3
C:-4
D:-5
 Answer:- Option-C

Question24:-What is the use of HOLD signal in an 8085-microprocessor based system?
A:-It is used for direct memory access data transfer
B:-It is used by slow peripherals to get extra time in order to communicate with the processor
C:-It is used to select between address and data coming through a multiplexed address/data bus
D:-none of the above
 Answer:- Option-A

Question25:-During a memory read cycle in 8085 μP, WAIT states, if required, are introduced between
A:-1st and 2nd T-states
B:-2nd and 3rd T-states
C:-Any time after 1st T-state
D:-WAIT states cannot be added in a memory read cycle
Answer:- Option-B

Question26:-The ______________ data transfer scheme in a microprocessor system is devoid of handshaking signals.
A:-Synchronous
B:-Asynchronous
C:-Direct memory access
D:-None of these
 Answer:- Option-A

Question27:-The memory locations 8000 H and 8001 H contains hexadecimal numbers 06 H and 04 H respectively. The content of 8000 H after the execution of the following program is
LXI H, 8001
LDA 8000
MOV B, M
DCX H
SUB B
MOV M, L
STA 8002
HLT
A:-06 H
B:-04 H
C:-02 H
D:-00H
Answer:- Option-D

Question28:-Which of the following statement is not correct for 8085 microprocessors?
A:-It is an 8-bit processor
B:-Its general purpose registers cannot be used in pairs
C:-It has dedicated pins for serial data transmission
D:-It can address up to 64k memory locations
 Answer:- Option-B

Question29:-The temperature of a monoatomic ideal gas is raised by 20%, What is the change in entropy of one mole of the gas, if the rise in temperature occurs at constant pressure?
A:-28.70 log10 (1.2)𝐽𝐾−1 𝑚𝑜𝑙−1
B:-47.87 log10 (1.2)𝐽𝐾−1 𝑚𝑜𝑙−1
C:-28.70 log10 (0.83)𝐽𝐾−1 𝑚𝑜𝑙−1
D:-47.87 log10 (0.83)𝐽𝐾−1 𝑚𝑜𝑙−1
Answer:- Option-B

Question30:-Which of the following statement(s) is/are correct consequence of Liouville's theorem?
(i)     If a given number of representative points occupy an element of volume δV at a certain time, they will another volume of equal size at a later time
(ii)    The distribution of representative points moves in the ⎡- space like a compressible fluid
A:-Statement (i) only
B:-Statement (ii) only
C:-Both are correct
D:-None are correct
Answer:- Option-A

Question31:-The condensation temperature of an ideal Bose gas is 10 K. The specific heat of the gas at temperature 2.5 K is
A:-0.5 𝐽𝐾−1 𝑚𝑜𝑙−1
B:-2 𝐽𝐾−1 𝑚𝑜𝑙−1
C:-8 𝐽𝐾−1 𝑚𝑜𝑙−1
D:-16 𝐽𝐾−1 𝑚𝑜𝑙−1
Answer:- Option-B

Question32:-Which of the following statement is/are correct about Landau diamagnetism?
(i)    It arises from the quantization of the orbits of charged particles in a Fermi gas, in the  presence of an external magnetic field
(ii)   The susceptibility at high temperature varies as 𝜒 ∝   𝑇−1/2
(iii) As T→ 0, the susceptibility is independent of temperature
A:-(i) and (ii) are correct
B:-(i) and (iii) are correct
C:-(ii) and (iii) are correct
D:-All the statements are correct
Answer:- Option-B

Question33:-For an ideal Bose gas at 𝑇c , the deviation  in energy from the corresponding classical value is about ___________
A:-25%
B:-33%
C:-50%
D:-67%
Answer:- Option-C

Question34:-The pressure exerted at absolute zero by the electrons in a hypothetical metal having three conduction electrons is __________
Given, Density of the metal = 0.9 × 103𝑘𝑔𝑚−3
 Atomic weight of the metal = 1.8 × 102𝑘𝑔(𝑘𝑚𝑜𝑙)−1


 

 

 

 

 

 

 

 

 Answer:- Option-D

Question35:-The Lagrangian of a particle is given by L = 𝑦²+ 𝐴𝑤²ð‘¦²− 𝐶𝑦3 where A, B and C are constants. The corresponding Hamiltonian is __________

 


 

 

 

 

 

 


Answer:- Option-A


  Answer:- Option-B 


 


 

A:--2
B:--1
C:-0
D:-2
Answer:- Option-B
 


 Answer:- Option-A

Question39:-The probability that an N-particle system in contact with a heat reservoir has energy E is proportion is proportional to
     

 


 

 

 

 

 



 Answer:- Option-D


Question40:-For a 16-bit analog-to-digital converter calibrated for a 0 to 5V range, the analog voltages corresponding to LSB and MSB are respectively _____________ and ______________
A:-76.3 mV, 5.0 V
B:-76.3 mV, 4.92.V
C:-76.3 μV, 4.92 V
D:-76.3 μV, 2.50 V
Answer:- Option-D

Question41:-The configuration of a known dynamical system is described by generalized coordinate q and its sbehaviour by the hamiltonian function H (q,p,t) = 𝛼𝑝²+ 𝛽𝑝(𝑞 +t)², where α and β are constants. If a point transformation is made to a new generalized coordinate Q = q+t, the corresponding Hamiltonian K(Q,P,t) is _____________
A:-𝐾 = 𝛼𝑃²+ 𝛽𝑃𝑄²
B:-𝐾 = 𝛼𝑃²+ (𝛽𝑃 + 1)
C:-K=𝛼𝑃²++ 𝑃(𝛽𝑄²+ 1)
D:-K= 𝑃2+ (𝛼 + 𝛽Q) + 𝑃
 Answer:- Option-C



 

 

 

 

 

 

 



Answer:- Option-D

 

Question43:-Nuclear force is
A:-Charge dependent
B:-Spin dependent
C:-Spin independent
D:-None of the above
 Answer:- Option-B

Question44:-For a prolate charge distribution of the nucleus,  electric quadrupole moment is
A:-Positive
B:-Negative
C:-Zero
D:-Both (1) and (2)
Answer:- Option-A



        






 



Energy of the β particles in MeV.
The above figure shows the β-ray spectrum of Bi-210. The disintegration energy of the reaction is 1.16 MeV. If the kinetic energy of the β-particle is 0.76 MeV, calculate the energy of the associated neutrino in Mev.
A:-0.76 MeV
B:-1.16 Mev
C:-Zero
D:-0.4 MeV
Answer:- Option-D

Question46:-The conservation of parity is valed only for
A:-strong interactions
B:-electromagnetic interactions
C:-Both (1) and (2)
D:-weak interactions
Answer:- Option-C

Question47:-The charge of ddu quark is
A:--e
B:-zero
C:-+e
D:-+2e
Answer:- Option-B
 


 

 

 

 




Answer:- Option-A


Question49:-X-ray crystallography is not used to find the physical properties of which of the following
A:-Crystals
B:-Metals
C:-Solid
D:-Liquid
 Answer:- Option-D

Question50:-If a primitive cell in the direct lattice has a volume V, then the primitive cell of the reciprocal lattice has a volume
A:-(2𝜋)3/V
B:-𝑉3
C:-(2𝜋3/v)
D:-𝑉3/2𝜋
Answer:- Option-A

Question51:-In a periodic potential latice, the electron energy values are
A:-continuous
B:-discontinuous
C:-quasi continuous
D:-none of the above
 Answer:- Option-B

Question52:-According to Einstein's theory of specific heat, at lower temperatures the specific heat
A:-Remains constant
B:-Drops linearly with decrease of temperature
C:-Drops linearly with increase to temperature
D:-Drops exponentially with decrease of temperature
Answer:- Option-D

Question53:-In piezoelectric materials, electricity is produced by applying
A:-Temperature
B:-Pressure
C:-Magnetic field
D:-Electric field
Answer:- Option-B

Question54:-The temperature at which an antiferromagnetic substance becomes a paramagnetic substance
A:-curie temperature
B:-transition temperature
C:-Faraday's temperature
D:-Neel temperature
Answer:- Option-D

Question55:-The critical field strength of a superconducting material is zero at
A:-Transition temperature
B:-OK
C:-Room temperature
D:-none of these
Answer:- Option-A

Question56:-The maximum distance upto which the electron pairs are correlated to produce superconductivity is called
A:-Penetration depth
B:-Skin depth
C:-Coherence length
D:-Range
Answer:- Option-C

Question57:-In the rotation spectrum of a non-rigid rotator, the rotational constant is related to the centrifugal distortion constant by the relation

 


 

 

 

 

 

 

Answer:- Option-B

Question58:-A linear molecule has ______________ normal modes of vibrations
A:-3n-3
B:-3n-4
C:-3n-5
D:-3n-6
Answer:- Option-C

Question59:-In the rotational Raman spectrum of 𝑂2 , the spacing between two successive spectral lines is
A:-8B
B:-6B
C:-4B
D:-2B
Answer:- Option-A

Question60:-The band transitions represented by (0,0), (0,1), (0,2), (0,3)....in the electronic spectra of diatomic molecules are called
A:-J' progression
B:-J'' progressions
C:-V' progressions
D:-V'' progressions
Answer:- Option-D

Question61:-If a nucleus has mass number A is even and atomic number Z is odd, then that nucleus has a spin
A:-Zero
B:-Integer
C:-Half integer
D:-None of these
Answer:- Option-B

Question62:-An NMR signal for a compound is found to be 200 Hz downward  from TMS peak using a spectrometer operating at 50 MHz. What is its chemical shift in ppm
A:-2 ppm
B:-10 ppm
C:-5 ppm
D:-4 ppm
Answer:- Option-D

Question63:-In Mössbauer spectroscopy, the emitting and absorbing nuclei are bound in crystal lattice in order to reduce
A:-Absorption frequency
B:-Emission frequency
C:-Recoil energy
D:- None of these
Answer:- Option-C

Question64:-Which of the following is a characteristic of stimulated emission
A:-Multiplication of photons
B:-It is controllable from outside
C:-Photon produced propagates in the same direction of stimulating photon
D:-All of the above
Answer:- Option-D

Question65:-In passive Q-switching of lasers, which of the following is used as the attenuator
A:-Shutter
B:-Semiconductor
C:-Spinning prism
D:-Chopper wheel
Answer:- Option-B

Question66:-The following figure shows a four level laser pumping scheme

 


 

 

 

 

 

 

in this which energy level is meta stable state
A:-𝐸1
B:-𝐸2
C:-𝐸3
D:-𝐸4
Answer:- Option-C

Question67:-Carbon dioxide laser is a
A:-Four level laser
B:-Three level laser
C:-Two level laser
D:-None of these
Answer:- Option-A

Question68:-When image is reconstructed in holography, which image is formed at the location formerly occupied by the object
A:-Virtual image
B:-Real image
C:-Both (1) and (2)
D:-None of these
Answer:- Option-A

Question69:-The numerical aperture of an optical fibre depends on
A:-Refractive index of the core
B:-Refractive index of the cladding
C:-Both (1) and (2)
D:-Incident light
Answer:- Option-C

Question70:-Which of the following is an advantages of optical fibre communication
A:-Economical and cost-effective
B:-Thin and non-flammable
C:-Less power consumption
D:-All of the above
 Answer:- Option-D

Question71:-"The colour of that light is blue". This learner response is a product of
A:-Sensation
B:-Perception
C:-Analysis
D:-Evaluation
Answer:- Option-B

Question72:-The measurement of intellectual and skillful products are done using
A:-Ability assessment
B:-Collective Assessment
C:-Authentic Assessment
D:-Authoritative Assessment
Answer:- Option-C

Question73:-In a student initiated classroom, students
A:-listen the teacher explanations of topic
B:-attend class test and remedial teaching
C:-enrich knowledge through online learning
D:-participate in all decision making processes
Answer:- Option-D

Question74:-Intelligence is a combination of many traits and capacities. This multiple intelligence theory was proposed by
A:-Gardner
B:-Thurston
C:-Binet
D:-Spearman
Answer:- Option-A

Question75:-The learner should construct knowledge through proper social interactions. This theory is a premise of
A:-Cognitive constructivism
B:-Social constructivism
C:-Collaborative constructivism
D:-Constructive Socialism
Answer:- Option-B

Question76:-The researcher implements an action plan to solve the problem of particular context. This research is known as
A:-Case study
B:-Experimental research
C:-Action research
D:-Evaluation study
Answer:- Option-C

Question77:-A research topic is entitled as 'A study on the lifestyle practices of teachers'. The most appropriate method to study this research is
A:-Survey method
B:-Experimental method
C:-Historical method
D:-Document analysis
Answer:- Option-A

Question78:-The UGC aided agency for organizing teacher training for in service teachers of Higher Education level
A:-National Council for Educational Research and Training
B:-State Institute for Educational Technology
C:-Adult and Continuing Education Centre
D:-Human Resource Development Centre
Answer:- Option-D

Question79:-'There is no relationship between intelligence and home environment' This hypothesis is known as
A:-Directional Hypothesis
B:-Alternative Hypothesis
C:-Null Hypothesis
D:-Insignificant hypothesis
Answer:- Option-C

Question80:-Copying the works of others and claiming as own work is known as
A:-Plagiarism
B:-Pragmatism
C:-Pluralism
D:-Pugilism
 Answer:- Option-A

Question81:-Which are the non-justiciable rights of Indian citizens?
(i)   Art.41, 43, 45, 39A
(ii)  Art.48, 45, 41, 39
(iii) Art.39 d, 39c, 47, 50
(iv) Art.45, 43, 39f, 41
A:-(i) only
B:-(i) and (ii)
C:-(i) and (iv)
D:-(ii) and (iii)
Answer:- Option-C

Question82:-"The preamble of the constitution of India serves two purposes" - Identify them
(i)    Indicates the sources from which the constitution derives its authority.
(ii)   Ideals of the resolutions are faithfully embodied
(iii)  It states the objects which the Constitution seeks to establish and promote.
(iv)  Protect the ultimate sovereignty of the people of India
A:-(i) and (ii)
B:-(iii) and (iv)
C:-(ii) and (iv)
D:-(i) and (iii)
Answer:- Option-D

Question83:-Few names of the Chief Election Commissioners of India are given. Which among the following is in correct chronology?
(i)   Sukumar Sen, KVK Sundaram,  SP Sen Verma
(ii)  Sukumar Sen, M.S. Gill, Nagendra Singh
(iii)  Sukumar Sen, M.S. Gill, SP Sen Verma
(iv)  Sp sen Varma, KVK Sundaram, T.N. Seshan
A:-(i) only
B:-(ii) and (iii)
C:-(i) and (iv)
D:-(i) and (iii)
Answer:- Option-A

Question84:-With reference to the NEP 2020, consider the following statements
(i)  Increase the gross enrollment ratio in Higher Education to 50% by 2030
(ii)  Start Higher Education commission including medical and legal education.
(iii) Set up an Indian Institute of Translation and Interpretation. (IITI)
(iv) Ek Bharath Shreshta Bharath initiative will be started
Which of the above statements is/are correct?
A:-(i) only
B:-(iii) only
C:-(i) and (ii) only
D:-(iii) and (iv)
 Answer:- Option-B

Question85:-Trace the true features related to the state of Andhra Pradesh
(i)  It is the Eighth largest state in India
(ii) Occupies the third largest coast line
(iii) Andhra Pradesh bifurcated in the year 2015
(iv) The state celebrates Ugadi as festival
A:-(i) and (iv)
B:-(i) and (iii)
C:-(i),  (ii) and (iv)
D:-(i), (ii) and (iii)
Answer:- Option-A

Question86:-Which of the following statements is not true in the context of MP LADS?
(i)   Funds are released in the form of grants in aid directly to the State Government
(ii)  Elected Loksabha members can recommend works in their respective constituencies
(iii) 15 percent of MPLADS funds are to be utilised for areas inhabited by ST population.
(iv) Nominated members can utilise fund anywhere in the country
A:-(i) and (ii)
B:-(iii) and (iv)
C:-(i) and (iii)
D:-(i) and (iv)
Answer:- Option-C

Question87:-Which among the following statements are false related to Pradhanamantri Mudra Yogana?
(i)   Launched in the year 2016
(ii)  Launched three innovative projects Shishu, Kishore and Tarun
(iii) Extending funding support to encourage entrepreneurship in India
(iv) Extending no support to activities allied to agriculture
A:-(i), (ii) and (iii)
B:-(i), (ii) and (iv)
C:-(ii), (iii) and (iv)
D:-(i), (iii) and (iv)
Answer:- Option-B

Question88:-Which of the following statements are true about the policy on Child Labour?
(i)    The National Policy on Child Labour was announced in 1987
(ii)   The Child Labour Prohibition and Regulation act came into force from 2017
(iii)   The National Child labour Project Scheme was started in 1988
(iv)   The National Child Labour Project Societies are set up at state level
A:-(i) and (ii)
B:-(ii) and (iii)
C:-(i) and (iii)
D:-(ii) and (iv)
Answer:- Option-C

Question89:-Locate the major interventions of RKSK
(i)   Weekly Iron Folic acid Supplementation
(ii)   Adolescent Family Health Clinics
(iii)  Promotion of Menstrual Hygiene among Adolescent Girls
(iv)  Peer Education programmes
A:-(i), (ii) and (iii)
B:-(ii), (iii) and (iv)
C:-(i), (ii) and (iv)
D:-(i), (iii) and (iv)
Answer:- Option-D

Question90:-With reference to The National Overseas Scholarship for ST students, consider the following statements
(i)   The number of awards has been increased to 15
(ii)   Number of subjects has been increased from 35 to 52
(iii)  The maximum income sealing has been increased to 8 lakhs per annum
(iv)  30 percent of the scholarships are reserved for Girls
Which of the statements given above are correct?
A:-(ii) and (iv)
B:-(ii) and (iii)
C:-(i) and (iii)
D:-(i) and (ii)
Answer:- Option-A

Question91:-The aim behind introduction of English Education by English East India Company
A:-Improve standard of living of people
B:-Intellectual and social development
C:-To supply the company with reliable and capable public servant
D:-Eradicate superstitions and evil practices
Answer:- Option-C

Question92:-Who wrote the poem, 'About My Race : A Song'
A:-Kumaran Asan
B:-Kumara Guru
C:-Ulloor S. Parameshwara Iyer
D:-Dr. B.R. Ambedkar
 Answer:- Option-B

Question93:-Which agitation related to Women Rights in history of Kerala?
A:-Channar Revolt
B:-Kuttamkulam Struggle
C:-Abstention movement
D:-Malabar Riots
Answer:- Option-A

Question94:-Which media group published the Malayalam literary magazine Bhashaposhini
A:-Kerala Kaumudi
B:-Rashtra Deepika Ltd
C:-The Mathrubhumi  Printing and Publishing Company Ltd
D:-Malayala Manorama Company Ltd
Answer:- Option-D

Question95:-Who contributed to revitalising the traditional Keralite dance
A:-Kodungallur Kunhikkuttan Thampuran
B:-Kerala Varma Valiyakoyi Thampuran
C:-Vallathol Narayana Menon
D:-Chandu Menon
Answer:- Option-C

Question96:-Which country won Thomas Cup 2022
A:-India
B:-Indonesia
C:-China
D:-Denmark
Answer:- Option-A

Question97:-Kalaripayattu included in
A:-Applied arts
B:-Performing arts
C:-Martial arts
D:-Fine arts
Answer:- Option-C

Question98:-Government of India announce a series of events to celebrate 75th anniversary of India's independence. In which name of the series of events announced.
A:-Make in India
B:-Azadi Ka Amrit Mahotsav
C:-Amrut
D:-Start up India, stand up India
 Answer:- Option-B

Question99:-The World Economic Forum presented the concept of Global Collaboration Village at the annual meeting of 2022. What is  the aim of Global Collaboration village?
A:-Social protection and economic stimulus packages serve women and girls
B:-To maintain international peace and security
C:-To promote human rights and fundamental freedom for the people of the word
D:-To create a new virtual space where global interaction can be enhanced and cooperative  solutions found:
Answer:- Option-D

Question100:-Who won the Final Indian Premier League (IPL) 2022?
A:-Rajastan Rayals
B:-Gujarat Titans
C:-Lucknow super giants
D:-Royal challengers Bangalore
 Answer:- Option-B

No comments:

Post a Comment